dinsdag 11 september 2012

Gezond dik met Big Fun den Haag

Dik is ongezond, hoe vaak heb ik het wel niet gehoord... omdat ik dik ben zou ik ontzettend ongezond zijn...Lastig je kunt er niets tegen inbrengen.. feit is wel ik heb me nooit ongezond gevoeld.. heb altijd beweerd dat ik een dikke gezonde dame was, maar in de maatschappij werd dat niet geaccepteerd... tot ik een tijd geleden een Belgisch artikel las waarin stond dat niet zozeer het gewicht als wel je levensstijl grote invloed had op hoe gezond je bent.... en daar ben ik het helemaal mee eens... Ik ken genoeg slanke mensen die de hele dag op hun gat zitten en het liefst eten bij de snackbar... dat is net zo een understatement dat dik zijn betekend dat je de hele dag thuis zit, niets doet en de alleen maar aan het eten bent. Gewicht geeft echt niet altijd aan hoe gezond iemand is.... Veel mensen begrijpen niet wat een eetprobleem is... logisch wanneer je het zelf niet hebt kun je niet begrijpen wat het met je doet.... voor mij is het het belangrijkste om te proberen mijn eetprobleem onder controle te houden, dit is een gevecht elke dag, maar hoe sterker ik word, hoe meer zelfvertrouwen ik heb en hoe gelukkiger ik me voel hoe beter het gaat met eten. Eten is de ene kant , bewegen de anderen, ik ben een van de gezegende mensen die bewegen heerlijk vind... in mijn jeugd tot zo rond mijn 30 ste levens jaar heb ik heel veel gesport ik lag elke week wel een aantal keer in het zwembad en trok me niets aan van wat anderen van mijn dikke lijf vonden of wat voor nare irritante opmerkingen ze moesten maken, ik deed het voor mezelf en ik genoot van elke seconde... nu een paar jaar nadat ik gestopt ben vanwege een blessure en net bevallen van mijn prachtige zoon. Ben ik opzoek naar een manier om weer aan het bewegen te komen. Een plek waar mijn lijf niet zou opvallen is voor mij nog niet eens een pre, maar een plek waar ze begrijpen wat het met je doet als je van de bodem je bewegen weer op moet bouwen in een sport die je nog niet meester bent, met een overgewicht, zou erg welkom zijn, helaas zit mijn ideale sport school, niet in de buurt... maar helemaal in den haag... Hopelijk wordt het daar een succes en kunnen ze spoedig uitbreiden... zodat Dinxperlo ook nog eens een keer aan de beurt komt.... hier een stuk over Big Fun... Big Fun, is een lifestyle programma niet alleen opgezet voor mensen met een maatje meer, maar ook door mensen met een maatje meer. Een concept waar u een veilige plek vindt en weer het plezier in bewegen zult ontdekken. En dat is de eerste stap naar een gezondere levensstijl.
Sonja & Corinne leren elkaar kennen bij de afdeling eetstoornissen van Psy-Q. Al snel worden zij dikke maatjes. Over veel zaken denken zij hetzelfde en beiden ervaren de vooroordelen over het hebben van een maatje meer. Ze zullen u bekend in de oren klinken, dik = lui, dik = vunzig maar bovenal dik = eigen schuld dikke bult. Zij volgden het dagprogramma en werden daar geacht plezier in bewegen te ervaren.
DAT moest anders, dat kon leuker, maar waarom gingen zij dan niet gewoon naar de sportschool........? En waarom gingen de anderen dan niet gewoon naar de sportschool want dat bewegen een stap zou zijn naar een gezondere levensstijl daar waren zij zich echt van wel bewust. Naast alle drempels die je kunt bedenken was de hoofdreden eigenlijk wel dat zij niet WEER het lachertje van de week wilden zijn. Al brainstormend ontstond het idee voor een beweegcentrum enkel voor mensen met een maatje meer. Een centrum waar alle drempels niet zouden bestaan en waar zij, net als ieder ander, mee kunnen doen aan coole groepslessen. De naam was snel bedacht want tja het moest er bovenal leuk zijn, en groot zijn we ook, al is het 9 van de 10 x in omvang, maar in het engels bekt het nu eenmaal lekkerder, groot plezier werd BIG FUN....... Ze besloten onderzoek te gaan onder de doelgroep en onderzochten of hun ideeen overeen kwamen met meerdere doelgenoten. Het bleek een schot in de roos, En natuurlijk kent iedereen wel iemand, misschien ben jij dat zelf wel, die aan alles en iedereen maling heeft en gewoon naar de reguliere sportschool gaan. Super, zeker blijven doen, maar uit het onderzoek bleek dat van de 10 ondervraagden er slechts 1 gaat en dat er dus 9 thuis zitten waarvan er maar liefst 7 graag zouden willen gaan sporten, mits al die drempels niet zouden bestaan. Het werd een lange weg, maar uiteindelijk kunnen zij vol trots melden dat zij de deuren openen van hun eigen Big Fun studio in Den Haag. Voor meer informatie www.bigfundenhaag.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten