woensdag 17 oktober 2012

Positiviteit werkt!

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik me heb aangemeld in de bbw wereld. In die tijd deed ik dat niet omdat ik een probleem had met mijn gewicht. Mijn relatie was net beëindigt en ik wilde gewoon wat aandacht, spreken met andere volle vrouwen over kleding, uitgaan, make-up en de wat diepere kanten van het leven. Ik leerde dames kennen die een diepe indruk op mij maakte.

Zo was daar Danielle die echt prachtig op de foto stond door echte fotografen geschoten. Niet een gewone Hollandse dame maar een met klasse en stijl... De eerste keer dat ik haar zag was op een party in Castricum, wat een verschijning! Ze liep daar rond op haar hoge hakken alsof ze nooit iets anders deed. Daar bleek dat ze ook in Alkmaar woonde. Ondertussen is ze een goede vriendin van me geworden, niet zo verbazend ook, ik heb haar namelijk gevraagd mij te helpen met de fotografie.

In die periode was ik depressief, ik kan daar een heel zielig verhaal over vertellen, maar het was zoals het was. Persoonlijk ben ik niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten op het moment dat het niet goed met me gaat. Soms duurt het even, omdat het denk proces wat langer duurt, maar meestal vind ik wel een manier om mijn gevoel om te draaien. Per slot van rekening vind ik dat gelukkig zijn een keuze is en dus kun je ook leren, hoe je die depressie de baas kan.

Positiviteit werkt, hoe je je ook voelt, wanneer iemand je een complimentje geeft, voel je je beter... Zo had ik bedacht dat positiviteit ook werkt wanneer je mooie foto's van jezelf ziet! En wie kon ik daar beter voor vragen dan die prachtige Danielle... Ideeën waren al snel gemaakt, de digitale spiegelreflex had ik al een jaar in huis en een datum was zo geprikt. Ik weet nog dat ik hartstikke zenuwachtig was...

Danielle kwam met al haar spullen binnen, dingen waarvan ik nooit het idee gehad heb dat het op mij zou werken, wat moet je nl met een krultang wanneer je zelf al krullen hebt. En die foundation is dat echt nodig? Smokey eyes vond ik altijd het mooiste en Danielle had een corsetje mee waarin ik mij een prachtige diva voelde. Foto's maken ging goed eerst Daantje voor de camera, daarna ik, zo kon ik mooi de kunst af kijken. Naar de pc en de resultaten bekijken, wat al snel de discussie opgang bracht; wat is mooi, wat vind je mooi aan jezelf en wat vind je minder mooi? Danielle had daar duidelijk andere ideeën over dan ik, zij vond veel meer van mij mooi dan ikzelf...

De Sessie daarna ging al een stuk makkelijker... Het resultaat mocht er zijn en na meerdere van deze sessies was mijn eigenwaarde een stuk gestegen, Ik begon mezelf mooier te vinden, kon meer van mezelf waarderen en dat merkte de mensen om me heen ook, langzaam beetje bij beetje kwam ik uit mijn depressie.

Ook de BBW party's hebben mij in die tijd geholpen. Ik vond het hartstikke eng en na de eerste party waar ik Danielle had ontmoet heb ik de volgende party gevraagd of ik foto's mocht nemen. Eerst bij de party's van Joyce en daarna voor Big Beautiful World. Zo kon ik mij tijdens de party's een houding geven.


Ik heb dit gedaan tot ik zwanger was. Met mijn zwangerschap en mijn verhuizing naar het oosten van het land kwamen nieuwe inzichten, ik ben toe aan een volgend plan, de BBW party's brengen mij niet meer wat ik nodig heb, ik ben mede door de party's mezelf geworden en dat is naar mijn mening het mooiste wat je worden kunt. De BBW wereld heeft gelukkig meer dan alleen de party's voor mij ligt de behoefte nu meer aan het communiceren over jezelf zijn, zelfvertrouwen en beauty.

De veiligheid die je als dikke vrouw kan vinden op de party's heb ik niet meer nodig, ik sta nu voor wie ik ben en ik profileer me als mezelf en niet meer noodzakelijker wijs als Big Beautiful Women. Er is namelijk meer dan alleen mijn gewicht. Of de tijd ook zal komen dat ik mezelf niet meer als volle vrouw zou zien en alleen als mooie vrouw, dat weet ik niet, er blijft altijd wel wat om tegen aan te trappen... zou het ook niet zonder willen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten