maandag 27 mei 2013

ik was princes for a day.....

Zelfvertrouwen en eigenwaarde verbeter je door positiviteit! Soms is dat lastig en het ligt helemaal aan de situatie waar je inzit, maar positiviteit is ook op te zoeken en je kan je bewust worden van wat je allemaal een positieve boost geeft!

Voor mij heeft positiviteit vaak te maken met fotografie, ik geniet enorm van het fotograferen van onze kleine Griffin, nu net 1. Ook het foto's maken van volle vrouwen en het kijken naar wat wel mooi is en wat ze zelf wel mooi vinden aan zichzelf, geeft mij altijd een enorme boost. Het zit in de kleine dingen, je blik verruimen en ipv steeds maar bezig zijn met de negatieve kant, wat je niet mooi vind, kun je 1xper dag voor de spiegel staan en benoemen wat je wel mooi vind. Door die positieve affirmatie wordt je ook mooier!

In die trant heb ik besloten om mee te doen , met de fotoshoot van princes for a day op het curve collective festival. Ik zag het als een cadeautje voor mezelf. Natuurlijk is het al heerlijk wanneer iemand vakkundig je make-up doet. Voor mij even wennen, want ik ben voornamelijk nog mooi gemaakt door Monique Hogenstijn die echt het mooiste in mij naar boven kan halen.

Door de visagiste van princes for a day haar gang te laten gaan heb ik kunnen zien dat groen een mooie kleur is op mijn ogen en die ga ik nu ook vaker gebruiken, mijn ogen worden daar groener van, geweldig!

Als fotograaf iemand op zijn gemak stellen, en het mooiste in iemand naar boven halen, vraagt toch bepaalde sociale vaardigheden. Vooraf heb ik het hier met Desiree Aalders over gehad en we vroegen ons af of dat in deze setting zou werken. Mijn petje gaat af voor Edward Jachimowicz Fotografie hij weet je in korte tijd op je gemakt te stellen en met zijn tips zie je er inderdaad geweldig uit op de foto, al voelt het heel raar om zijn tips op te volgen … lol

Op de dag zelf heb ik niet gekeken naar het resultaat, ik vertrouw de fotograaf, maar toen ik mijn foto's zag waren mijn verwachtingen overtroffen. Mijn lief heeft geholpen met het uitzoeken van de foto die het zou moeten worden. Leuk om ook zijn kant daarin te zien. Daarna was het alleen nog wachten op de bewerkte foto.

Hier het resultaat.


Ik heb intussen vaker bij meerdere fotografen voor de camera gestaan en iedereen heeft zijn eigen manier en zijn eigen visie, het is leuk om dit te zien. Wat mij ook opvalt is dat ik bewerkingen met photoshop niet altijd mooi vind, nu ik zelf ook wel eens daar mee bezig ben geweest en ik weet waar ik op moet letten vind ik gephotoshopt niet altijd mooier.

Persoonlijk vind ik echte vrouwen het mooist, echte vrouwen zijn vrouwen waar niet aan gesleuteld zijn, vrouwen die durven laten zien dat ze niet “perfect”zijn. Die ondanks dat krachtig en vol zelfvertrouwen in het leven staan. Eigenlijk zijn alle vrouwen echte vrouwen. Maar in de bladen zie je de vrouwen helemaal ontdaan van elke haar en porie, de ogen zijn groter gemaakt, de tanden witter, het geeft geen reĆ«el beeld.

Dat is de reden dat ik niet altijd blij ben met photoshop, ik heb ooit een foto teug gekregen die op het eerste gezicht heel mooi leek, maar toen ik verder keek waren hier en daar kwabjes bewerkt om ze te verwijderen en ik was echt kilo's lichter gemaakt. Veel vrouwen zouden hier waarschijnlijk geen probleem mee hebben, maar ik vind het jammer, ik ben wie ik ben en ik vind slanker niet direct mooier, persoonlijkheid geeft zoveel meer.

Waar ligt de grens met photoshop, ik zie foto's waarbij het gezicht een totale blur is geworden en alleen de ogen en de mond nog duidelijk zijn. Ik heb dan wel eens het idee dat ik een andere bril nodig heb. Nee photoshop is niet geweldig ik vind dat het moet worden toegepast met mate.

Zelf gebruik ik het al een tijd niet meer. En zou het alleen gebruiken voor de belichting en wat meer contrast... maar das meer omdat ik zelf nog geen geweldige fotograaf ben.
Verder vind ik dat je bent zoals je bent en wanneer je niet bewerkt bent blijf je die mooie echte vrouw. Dan ben ik extra trots op mezelf.

Natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie meningen hierover!

In ieder geval wil ik het curve collective festival en daarbij dus Mirella Wichers Schreur, princes for a day en Edward Jachimowicz Fotografie enorm bedanken, ik ben heel trots op mijn nieuwe foto en dus ook op mezelf... heerlijk die positieve boost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten