donderdag 16 oktober 2014

Dikscriminatie mag niet!

Discriminatie mag niet,
daar zijn we het allemaal wel over eens, hoe wel een meerderheid dan, want er zijn altijd nog zielepieten die denken dat het grappig is...

Discriminatie over homo's, mensen met een ander kleurtje worden meteen door anderen de kop in gedrukt, maar wanneer het gaat om de volle medemens mag je zeggen en doen wat je wil...

Hoe komt het dat we dikke mensen moeten aanvallen, ze moeten wijzen op hun “gebrek”en ze moeten vertellen dat ze lelijk, lui en ongezond zijn... Ben je een moraalridder wanneer je iets zegt over iemands gewicht of ben je gewoon een regelrechte bully.

Goed voorbeeld van dikscriminatie (dikke discrimintatie) is de nieuwe belgische minister Maggie de Block. Op het internet gaan mensen letterlijk los op haar benoeming van minister van zorg. Waarom?

tekening door Tim Acke

Wat heeft dik zijn met ongezond te maken, ja veel mensen zeggen dik is ongezond, maar het is het leef patroon dat ongezond is en da dik kan maken, maar er zijn heel veel dikke mensen met een gezond eetpatroon die gezond eten, hun best doen voldoende te sporten en niet roken.
Daarnaast komt bij mij de vraag op, waarom zou je je er mee bemoeien? Wat maakt het uit of iemand dik is, dat maakt hem niet minder leuk, gezellig intelligent.

Of je een vol lichaam aantrekkelijk vind is een 2e vraag, er zijn voldoende mensen die daar de schoonheid van kunnen zien, maar ook hierbij vraag ik me af, wanneer je iemand minder aantrekkelijk vind wil je dan geen vrienden zijn?


De manier waarop gereageert wordt door de nederlandse media vind ik ronduit schokkend... ipv een verhaal objectief te vertellen staat het vol, met aannames en oordeel... dan ben je in mijn ogen een slechte journalist en kun je beter gaan bloggen...

http://www.hpdetijd.nl/2014-10-12/belgische-minister-maggiblok-leidt-tot-hilariteit-en-discussie/


gelukkig zijn er ook stukken die het wel in perspectief zetten.... en waarbij ik blij ben dat de gewone journalist zich ook aan deze kwestie waagt...

http://www.demorgen.be/opinie/to-bmi-or-not-to-bmi-is-dat-de-vraag-a2088107/23yOp5/

De laatste vergelijking die ik zou willen leggen, is hoe zou men reageren wanneer een mannelijke minister die op mannen valt op het portfolio gezin gezet zou worden, hoe zou men dan reageren.... dan zouden negatieve verhalen de kop in gedrukt worden, want dat is discriminatie, wat maakt dat anders dan het verhaal van Maggie de Block?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten