donderdag 7 maart 2013

ook ik ben niet altijd blij!

Dik zijn , in hoeverre laat je het zien, de te wijde broeken en shirts vind ik echt vreselijk, wie je bent mag je best laten zien, toch merk ik meer en meer dat ik het vaak best lastig vind dat ik zo dik ben...
Ik vul snel in dat mensen daar negatief over denken en ik vul ook in dat ik daarom maar ongezond ben....

Ook al ben ik druk met gezond eten, afvallen lukt nog niet omdat ik te weinig beweeg. (nee ik zit niet te wachten op dieet advies)
Veel mensen lijken voornamelijk ongevraagd mij advies te willen geven over mijn dieet, maar kom op denk je nu echt dat je dom bent als je dik bent?

Mijn probleem zit hem vooral in het feit dat ik de laatste tijd mezelf meer en meer negatief ga bekijken, ik vul voor mensen in dat ze me te dik vinden. ik vul de negativiteit in wanneer iemand een opmerking maakt.

Ja ook mij overkomt het dus dat ik negatief gekleurd naar mijn eigen lijf kijk, dat ik verdrietig wordt en het anders zou willen. (nee nog steeds geen interesse in jouw dieet)

Het omkeren is mijn ding, mezelf accepteren, de mooie kanten willen zien en die benadrukken, accepteren dat er gewoon veel gebeurt momenteel en dat je niet alles tegelijk aan moet en kan pakken.

Maar dat je bent zoals je bent en dat het goed is blijft iets dat ik wil verkondigen, waarom zo hard schreeuwen en als die post over zelf acceptatie, geeft dat juist niet aan dat je het nodig hebt, dat dat de punten zijn in mijn leven die opvallen?

Zelf acceptatie, goede ervaringen, respect van je omgeving, maar bovenal respect van je zelf zijn zo belangrijk....

Ik vind dik niet lelijk, op de foto zie je een mooie vrouw die met haar outfit haar rondingen laat zien en ik vind het prachtig, waarom dan toch dat negatieve gevoel...


Er is altijd iets om aan te werken en zelf acceptatie is wel een van de belangrijkste, soms ben je op een punt dat je tot inzicht komt dat er nog best veel te doen is....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten