vrijdag 14 januari 2011

Dikkertjes pesten media hype?

Liefde een simpel woord met een veel omvattende betekenis. Er zijn zoveel verschillende soorten van liefde. Liefde voor je kind, liefde voor je familie, liefde voor je geliefde of liefde voor de medemens. Helaas is dat laatste vaak ver te zoeken. Soms vraag ik me af of ik wel in de zelfde wereld woon als al die andere mensen.
Gisteren kwam ik een berichtje tegen met #HOKITD Ik vond het neerbuigend en kwetsend. Nu ben ik pas net actief op twitter dus het duurde even voordat ik doorhad waar het over ging. Door te zoeken op HOKITD (help ons kind is te dik) vond ik allemaal het zelfde soort berichtjes. Dikke ouders krijgen dikke kinderen. Kijk die coach met haar dikke reet. Zelf snap ik het gewoon niet. Waarom is het zo leuk om mensen naar beneden te halen die je helemaal niet kent? Waarom worden er dit soort programma's gemaakt die het beeld van de dikke medemens naar beneden haalt en zo een podium bied aan mensen die anderen willen beschimpen?
Ja ik ben het eens dat ouders moeten letten op het eten van hun kinderen, dat is net zo belangrijk als zorgen dat ze een goede scholing krijgen of dat ze optijd naar bed gaan. Maar helaas vind ik in dit programma de kinderen alleen maar meer slachtoffer worden. Ze worden blootgesteld aan een wereld die ze kleineert. Hebben mensen zich wel eens afgevraagd hoe kwetsend en destructief de gevolgen zijn van pesten? Waarom laat je je kind dan op deze manier op de tv zien? En waarom gaat heel Nederland met ze aan de haal. Dat dat mag in Nederland.
Persoonlijk heb ik er al moeite mee dat mensen die dik zijn als lui, lelijk en dom gezien worden en ik moet bekennen dat dit soort programma's dat alleen maar instant houd... Waarom niet een keer een positief stuk over de volle medemens over de kracht en de uitstraling die je kan hebben. Over positiviteit? Over talent? Zodat er iets in de media te zien is over dik dan word het meteen in extremen getrokken...
In mijn wereld valt het mee, mensen die mij kennen respecteren mij, zien mij voor wie ik ben en zien de talenten die ik meeneem. Ook zien ze de uitstraling. Mijn wereld hangt gelukkig niet aan elkaar van pesterijen en negatieve reacties. Is mijn wereld dan zo anders?
Is het vooral de media hype die het goed vind dat dikkertjes mogen worden uitgescholden? Op tv hoor je regelmatig negatieve uitingen. De positieve kant wordt gewoon vergeten. Zelf heb ik het idee dat men zo bang is om dik te worden dat ze met deze reacties een muur willen bouwen die er voor zorgt dat ze zelf geen kilootjes teveel krijgen.... hoe bedoel je dom!
Als het gaat over het onderwerp dik is respect vaak ver te zoeken. Meelevendheid lijkt uitgebannen terwijl als iedereen in zichzelf kijkt is dat toch een hele normale basis behoefte ? Waarom niet wat aardiger zijn tegenelkaar elkaar accepteren en niet in hokjes plaatsen.
Ieder mens is mooi, iedermens heeft kwaliteiten het maakt niet uit of je dik, dun , zwart , rood of wit bent. We zijn allemaal mens en hebben de mogelijkheid om lief te hebben. Ik zou willen dat men dat eens wat vaker liedt zien.

4 opmerkingen:

 1. Complimenten voor deze blog , Wat kan jij je toch goed uitdrukken met woorden
  Super goed van je , xoxoxoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het niet méér met je eens zijn.

  Respect voor iedereen ongeacht het gewicht is helaas inderdaad vaak ver te zoeken.

  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dank je wel voor je reacty yvonne.. helaas lijkt de maatschappij het niet uit te maken:S

  BeantwoordenVerwijderen